Reventa Logistics

Fulfilment software

Fulfilment software: Wat is de functie en wat zijn de voordelen?

Voor een fulfilment center is het belangrijk om het fulfilment proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een van de belangrijkste tools om hierbij te helpen is een fulfilment software. Dit heeft niet alleen voor de fulfilment partner een voordeel maar ook voor de klant. In dit artikel gaan we je meer vertellen over waar een fulfilment software goed voor is, wat de voordelen hiervan zijn voor de klant en de partner en word de software waarmee Reventa Logistisc werkt toegelicht.

Wat is een fulfilment software?

Een fulfilment software is een software waarmee er best wat werk bespaard kan worden door een fulfilment partner. Deze software zorgt ervoor dat verschillende processen zoals voorraadbeheer, orderverwerkingen en pakketverzendingen geoptimaliseerd worden. Dit heeft enorm veel waarden voor de partner maar ook voor de klant. Neem als voorbeeld het voorraadbeheer, hierbij kan je de actuele voorraad toevoegen in de software. Hierdoor wordt er automatisch bijgehouden wat de voorraad is en word er een melding verstuurd wanneer deze moet worden aangevuld. Koppel deze software aan je webshop en je weet precies hoeveel voorraad er nog is, ideaal toch?

Voordelen van een fulfilment software

Zoals we al eerder hebben aangegeven heeft een fulfilment software voor zowel de klant als de fulfilment partner zijn voordelen. Doordat het proces geoptimaliseerd wordt door de fulfilment software, worden er ook geen fouten gemaakt in het systeem. Bij een orderverwerking moeten vele administratieve handelingen verricht worden vanaf het moment dat de order binnenkomt. Hieronder vallen processen zoals het inboeken van de order, het orderpikken in het magazijn, de transport en de opmaak van de factuur. Ook worden de labels voor verzending automatisch opgemaakt waardoor de order altijd bij het juiste adres aan komt. Doordat deze processen geoptimaliseerd worden door de fulfilment software, is er minder personeel nodig om deze handelingen te verrichten. De fulfilment partner zal hier kosten mee besparen waardoor zij een scherper tarief kunnen bieden. Zo heeft het voor beide partijen zijn voordelen. Dit kan eventueel een goede reden om je fulfilment uit te besteden

Channeldock

Reventa Logistics werkt zelf samen het de fulfilment software ChannelDock. Deze software kan gekoppeld worden met jou webshop en bied verschillende oplossingen voor de webshop. Door een simpele voorraadsynchronisatie heb je zicht op je actuele voorraad op alle verkoopkanalen die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld meerder leveranciers hebt is het lastig om een goed overzicht te houden. ChannelDock helpt je ook bij het overzicht op de leveringen van je leveranciers. Een andere oplossing van Channeldock is het optimaliseren van de orderverwerking. Dit kost vaak veel tijd die je graag in je webshop zou willen investeren. ChannelDock sorteerd je orders op basis van goedkoopste verzendlabel waarmee de bestelling verstuurd kan worden. Hierdoor kan je in bulk labels genereren en de bestelling omzetten naar een verzending. Er wordt zelf automatisch een track & trace code verstuurd naar het verkoopkanaal waar de bestelling vandaan komt. 

Ook gebruik maken van de voordelen?

Zelf nog opzoek naar een fulfilment partner met een fulfilment software? Door onze eigen kennis in de E-commerce en logistiek wereld, kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa logistisc helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk. Meer informatie? Neem een kijkje op de website of schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?