Reventa Logistics

Fulfilment partner: Wat doen ze en wat zijn de voordelen?

Sinds de sterke groei van het aantal webshops wordt de term fulfilment steeds belangrijker en vaker gebruikt. Hierdoor is er ook steeds meer vraag naar een goede fulfilment partner die meedenkt in de groei van je bedrijf. Maar wat is nou eigenlijk de betekenis van fulfilment en wat voor meerwaarde heeft het voor jou webshop?

Fulfilment betekent simpelweg de processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van de opdrachten en activiteiten die voortkomen uit klantcontact. Wanneer je een eigen webshop hebt wil je natuurlijk dat alle logistiek vlekkeloos verloopt. Daarvoor kan je een fulfilment partner zoeken die jou hierbij kan helpen! Het is hierbij belangrijk dat je het eens bent met elkaar over de werkwijze en dat de visies op elkaar aansluiten. Zodra jouw webshop snel groeit, zal je fulfilment partner ook meegroeien wat kan leiden tot een lange termijn samenwerking.

Klantcontact

Fulfilment is de verzamelnaam voor de processen die zich richten op het afhandelen en verwerken van de opdrachten en activiteiten die ontstaan uit klantcontact. Het krijgen van een opdracht ontstaat steeds meer door het online klantencontact, omdat webshops het mogelijk maken bijna alle producten online te bestellen. Wanneer je een eigen webshop hebt, zal je grootste focus de productintroductie en de marketing zijn. Tegenwoordig zijn klanten niet snel tevreden en willen ze het product ook snel in huis hebben. De logistieke eisen van de klant moeten vervuld worden om klantenverlies te voorkomen. Om dit dan uiteindelijk te voorkomen kan je een fulfilment partner zoeken die matcht met jouw visie!

Uitbesteden aan fulfilment partner

Logistiek is iets wat je niet van de één op de andere dag onder controle hebt. Het goed en snel verwerken van alle online orders vergt ervaring en de juiste middelen. Wanneer de logistieke processen te veel tijd en geld kosten, kan je dit uitbesteden aan een fulfilment partner.

Dit uitbesteden aan een fulfilment partner brengt veel voordelen met zich mee. De kosten voor verzending zullen al een heel stuk lager liggen aangezien de fulfilment partner gebruik maakt van volumevoordeel. Ook zorgt het efficiënt opslaan van producten voor lagere opslagkosten. Maar wat nog een grotere meerwaarde heeft voor de klant is de flexibiliteit van het verzenden. Een fulfilment partner kan er vaak voor zorgen dat de bestelling de volgende dag nog bij de klant wordt bezorgd. Dit is belangrijk om klantenverlies te voorkomen.

Zelf nog op zoek naar een logistieke dienstverlener als partner? Door onze eigen kennis in de E-commerce en logistiek wereld kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa Logistics helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk. Meer informatie? Neem een kijkje op de website of schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?