Reventa Logistics

Logistieke processen regelen

De logistieke processen die Reventa Logistics van je overneemt!

Logistiek is meer dan alleen het transport van goederen van plek A naar plek B. Het is een verzamelterm van allerlei logistieke processen zoals het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom vanaf de eerste tot de laatste fase. Om de logistieke processen op een goede manier te beheren, moet je kijken vanaf het punt waarop de goederen worden ingekocht tot het moment waarop het eindproduct naar de klant gaat. Dit hele traject noem je de logistieke ketting ofwel de supply chain. Hieronder zullen wij de logistieke processen voor je toelichten:

Aanvoer

Logistiek is meer dan alleen het transport van goederen van plek A naar plek B. Het is een verzamelterm van allerlei logistieke processen zoals het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van de goederenstroom vanaf de eerste tot de laatste fase. Om de logistieke processen op een goede manier te beheren, moet je kijken vanaf het punt waarop de goederen worden ingekocht tot het moment waarop het eindproduct naar de klant gaat. Dit hele traject noem je de logistieke ketting ofwel de supply chain. Hieronder zullen wij de logistieke processen voor je toelichten:

De producten, grondstoffen of onderdelen die je nodig hebt voor productie moeten vanuit de leverancier worden aangevoerd. Mocht je nog geen leverancier hebben, ga dan eens bij verschillende instanties na of zij je kunnen helpen aan contacten. Je kunt direct bij de instantie na gaan of de desbetreffende leverancier goed is. Maak vervolgens duidelijke afspraken met je leverancier over de prijzen en leveringsvoorwaarden.

Interne goederenstroom

Zodra de logistieke processen van de aanvoer klaar zijn kan het productieproces beginnen. Binnen het productieproces is er ook sprake van een stroom aan goederen die beheerd moet worden. Vorkheftrucks kunnen bijvoorbeeld zorgen voor de interne stroom van en naar de laad- en losplaatsen. Deze logistieke processen zorgen ervoor dat je structuur aanbrengt en houdt in je voorraad.

Voorraadbeheer ook 1 van de logistieke processen?

Je zou het niet zeggen maar het beheer van het magazijn en de voorraad zijn ook een onderdeel van je logistiek. Hoe houd je de kosten zo laag mogelijk terwijl de voorraad wel groot genoeg is om aan alle klanten te leveren? Welke producten moeten sowieso in huis zijn en welke producten hebben een lagere prioriteit?

Distributie

De laatste stap in je logistieke keten is de distributie. Het heeft betrekking op het pad dat je eindproduct van magazijn tot klant aflegt. Hier valt ook het inpakken van de order en het klaarmaken van de verzending voor een bepaalde klant bij. Dit gaat vaak via distributiecentra en winkels. Webshops leveren vaak direct vanuit een distributiecentra. Als je exporteert kan je ook denken aan een verkoopkantoor in het buitenland of een handelsagent die je daarbij helpt. Een handelsagent kan je vinden via de Kamer van Koophandel of via het Ministerie van Economische Zaken.

Transport

Transport is 1 van de logistieke processen die al het bovengenoemde met elkaar verbindt. Goederen moeten bij de aanvoer, productie, opslag en distributie verplaatst worden van A naar B. De manier waarop je transporteert – of waarop je het uitbesteedt – is een belangrijke keuze binnen je logistieke keten. Zo kan een logistieke dienstverlener je enorm veel werk uit handen nemen, zeker als je internationaal transport moet regelen. Je moet goed nadenken over de manieren van transport die je wilt gebruiken en welke verzekeringen daarbij worden moeten afgesloten. Mocht je een goede transporteur hebben: check of hij voldoet aan de ISO-normering. Dat is erg belangrijk!

Informatiebeheer

Tot slot om alle logistieke processen goed te kunnen beheren is het belangrijk om de informatiestromen goed te verwerken. Waar, wanneer en hoe moeten de goederen geleverd worden? Leg een helder en goed gestructureerd systeem aan.

Je logistieke processen uitbesteden bij ons!

Al deze logistieke processen op de juiste manier uitvoeren kan erg complex zijn. Wij van Reventa Logistics nemen dit graag van je over. Zo kan je veel tijd en vooral geld besparen door het uitbesteden van je logistieke processen. Je hebt namelijk maar 1 bedrag wat je moet betalen aan ons. Wanneer wij al je logistieke processen regelen, kan jij je meer focussen op belangrijkere dingen binnen je onderneming. Bij ons ben je geen klant maar een collega en streven we samen voor perfectie. Je bent altijd welkom en kunt vrijblijvend langskomen om zaken te bespreken of natuurlijk voor een kop koffie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?