Reventa Logistics

Transport bedrijf

Wat doet een transportbedrijf anders dan wij van Reventa Logistics?

Het antwoord op deze vraag lijkt heel logisch. Je denkt natuurlijk meteen aan goederen, food of non-food of personenvervoer. Dat klopt in zekere mate maar bij een transportbedrijf komt meer kijken. Ik licht jet je graag toe

Transportbedrijf

Wanneer we de term letterlijk vertalen is een transportbedrijf een bedrijf dat zich toelegt op vervoer. Dit kan in de vorm van goederen zijn, maar ook personenvervoer. Dat laatste onderscheidt zich weer in het openbaar vervoer, de taxi’s en besloten vervoer.

Transport is dus simpelweg de verplaatsing van goederen of personen. Vooral het vervoeren van goederen is een belangrijk onderdeel voor veel bedrijven. Hierbij kan je denken aan eigen producten die naar klanten moeten. Of juist externe producten, zoals onderdelen, die je nodig hebt voor fabricage.

Soorten transport

Er zijn verschillende soorten transport die een transportbedrijf je kan bieden. Denk hierbij aan nationaal en internationaal. Maar ook pallet transport, direct transport of pakketbezorging. Daarnaast heb je verschillende mogelijkheden om je goederen te vervoeren. Hier kan je denken aan wegtransport, zeetransport of luchttransport.

Waar moet een transportbedrijf aan voldoen?

Je kan natuurlijk niet zomaar een transportbedrijf beginnen. Het begint allemaal met de KVK-inschrijving en het verkrijgen van een verplicht BTW nummer. Wanneer je beroepsgoederenvervoer wilt doen, dien je ook te beschikken over de juiste vergunningen. Zoals een diploma Vakbekwaamheid en/of een NIWO-vergunning (Eurovergunning), de ondernemersvergunning voor een transportbedrijf.  Je hebt deze vergunning nodig bij:

  • Het tegen betaling vervoeren van goederen in opdracht van derden;
  • Nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg

Voor transport buiten de EU is in de meeste gevallen een CEMT-vergunning nodig boven op de andere vergunningen. Bovendien moet je als transportbedrijf ook ervoor zorgen dat al je chauffeurs de juiste papieren bezitten. Al met al zou je enorm veel moeten regelen om het transport op te zetten binnen je onderneming.

Wat doet Reventa Logistscs voor jou?

Revanta Logistics kan dienen als jouw transportbedrijf. Door onze inslag en opslag slaan we al jouw goederen na ontvangst op in onze goederenhal. Hier nemen we jou in mee en bespreken eventuele extra’s aan maatwerk. Vervolgens pakken wij al jouw orders zorgvuldig in. Deze geven wij mee aan PostNL die 12 keer per dag naar het depot rijdt. Dit garandeert een voor 23:59 besteld = morgen in huis. Ook zouden we het volledige retourproces voor je kunnen overnemen. Op deze manier hoef jij niet te investeren in het opzetten van een eigen transportbedrijf.

Neem gerust contact met ons op om vrijblijvend alles te bespreken. Wij van Revanta Logistics helpen je namelijk graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?