Reventa Logistics

Pick & Pack

Wat is Pick & Pack nou precies?

Pick & Pack is een eenvoudige manier om de orders van klanten te vervullen., waarbij een minimumaantal stappen wordt gebruikt om het order afhandelingsproces te versnellen. In werkelijkheid begint deze strategie bij het ontvangen van de klantorder op magazijnniveau, het onmiddellijk verpakken van de artikelen en het plannen van de verzending. Om het proces zo efficiënt mogelijk te maken, gebruiken veel bedrijven magazijnbeheersystemen die de locatie van specifieke goeden in het magazijn gemakkelijk kan identificeren. Zo kan de orderverzamelaar snel de items verzamelen die nodig zijn om de order gereed te maken voor verzending.

Is Pick & Pack echt zo goed?

Het succes van de Pick & Pack strategie is sterk afhankelijk van de organisatie van de magazijnruimte en de opvolging van specifieke procedures die zijn ontworpen om het order afhandelingsproces te versnellen. Bedrijven maken hier doorgaans gebruik van technologie om het proces goed in kaart te krijgen. Dit omvat het gebruik van software die de inventarissen bij houden, verzendlijsten op te maken en facturen te maken voor de gevulde bestellingen. Het komt vaak voor dat geautomatiseerde systemen ook het proces van transport plannen zodra pick & pack bezig is in het magazijn.  Deze functie kan helpen de vertragingstijd te verminderen tussen de voorbereiding van het pakket en de verzending van het pakket richting de klant.

Inpakken met Pick & Pack

Omdat de Pick & Pack methode veel wordt gebruikt om bestellingen van allerlei groottes te beheren, moet het proces zich aanpassen op bestellingen die andere combinaties van goederen bevatten, evenals verschillende hoeveelheden van goederen. Dit proces wordt ondersteund door bepaalde software die voor iedere bestelling selecteert welke verpakking nodig is. Deze manier bespaart een hoop tijd en geld doordat de packers direct de juiste verzendcontainer kunnen vinden. Vooraf wordt de juiste container geselecteerd, waardoor het makkelijker wordt om de artikelen voor de order te assembleren en de verzending gereed te maken.

Pick & Pack bij een kleiner aanbod

Kleinere bedrijven kunnen een handmatig pick & pack systeem gebruiken. Dit geldt voor bedrijven die een relatief klein aantal afgewerkte producten onderhouden of ze hebben een beperkt aantal artikelen die ze verkopen. Hier is het Pick and pack systeem gestroomlijnd zodat een packer een kar of een soortgelijk apparaat kan gebruiken om met zijn verpakkingskoffer door het magazijn te rijden, de artikelen voor een bepaalde order te verzamelen en vervolgens de bestelling gereed te maken. Tot slot maakt hij de paklijst klaar en labelt hij de doos voor verzending.

Je Pick & Pack door Reventa Logistisc

Bij Reventa Logistics zorgen wij ervoor dat je niet tegen de traditionele gebreken van het fulfilment aan zou lopen. Je hebt bij ons dan ook geen last van ontbrekende prijzen tot er een offerte is gedaan. Ook houden wij niet van onverwachte aansluitkosten, een opstarttijd, een gelimiteerde keuze uit verpakkingen of 2 dagen moeten wachten op reactie van de klantenservice. Bij ons ben je geen klant maar een collega en streven we samen voor perfectie. Je bent altijd welkom en kunt vrijblijvend langskomen om zaken te bespreken of natuurlijk voor een kop koffie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?