Reventa Logistics

Logistieke dienstverlening

Wat houdt logistieke dienstverlemning in?

We hebben allemaal vast wel is gehoord van het woord logistieke dienstverlening maar wat betekent dit precies? Onder logistieke dienstverlening verstaan we eigenlijk alle activiteiten die het bedrijf uitvoert om ervoor te zorgen dat het product goed aankomt bij de klant. Best een grote verantwoordelijkheid dus. Een bedrijf dat dus alleen de logistiek regelt, probeert het zo makkelijk mogelijk te maken voor het bedrijf waarvan de producten zijn. Zo bespaart een bedrijf tijd, ruimte en geld. Ook geeft dit de mogelijkheid om je op andere zaken in je bedrijf te focussen. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je bedrijf goed voor de dag komt. Reventa logistics kan hiervoor zorgen door kwalitatieve bezorging, unieke designs en pakkende branding!

Betrouwbare partner vinden

Een goede samenwerking en vertrouwen met een logistieke dienstverlener is van groot belang! Zorg ervoor dat je een partner vindt die je volkomen vertrouwt waarbij beide visies op elkaar aansluiten. Dit is enorm belangrijk als je dit stuk van de supply chain uit handen geeft. Door eigen ervaring in de logistieke dienstverlening kan Reventa Logistisc je hier enorm goed bij helpen. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om na te denken over bepaalde eisen. Zoek je een partner met ruime praktijkervaring? Of bijvoorbeeld een partner die je ook kan helpen bij de administratie van formele documenten? Ook kan je de keuze baseren op locatie van de partner.

Uitbesteden?

Het uitbesteden van de logistieke dienstverlening staat ook wel bekend als fulfilment. Een fulfilment center neemt het gehele logistieke proces over van de webshop. Voor de webshop is dit natuurlijk een enorm groot voordeel omdat er tijd overblijft. Met deze tijd kan de eigenaar van de webshop zich juist meer focussen op bijvoorbeeld marketing. Hierdoor wordt er ook meer omzet gegenereerd. Dit zijn niet de enige voordelen van het uitbesteden van de logistieke dienstverlening. Hieronder vind je er nog meer!

Welke werkzaamheden horen bij logistieke dienstverlening?

Logistieke dienstverlening is een brede term waar allerlei verschillende functies onder vallen. Een van deze functies is het vervoer van de producten waarbij je natuurlijk al snel denkt aan het woord logistiek. De vervoerders zijn verantwoordelijk voor het transport van de goederen. Zij zorgen ervoor dat de goederen veilig en op tijd geleverd worden. Een andere functie die valt onder logistieke dienstverlening is een expediteur. Dit is een bemiddelaar tussen jou en de vervoerders. De bemiddelaar zorgt ervoor dat de vervoerder zijn taak goed uitvoert en zorgt voor de benodigde documenten. En als laatst heb je natuurlijk de distributeurs. Deze bieden de logistieke diensten aan waaronder ook assemblage en etikettering vallen.

Zelf nog opzoek naar een logistieke dienstverlener als partner? Door onze eigen kennis in de E-commerce en logistiek wereld, kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa logistisc helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk. Meer informatie? Neem een kijkje op de website of schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?