Reventa Logistics

E Fulfilment

E Fulfilment voor jouw webshop!

E fulfilment is misschien wel een van de snelst groeiende tak in de logistieke sector. Dit komt voornamelijk door de toename van webshops. E fulfilment is simpel weg de volledige afhandeling van orders die via de webshop binnenkomen. Wanneer jij een webshop hebt komen er enorm veel taken bij kijken. Een van deze taken is de logistiek die geregeld moet worden. Vaak wordt dit enorm onderschat waardoor er minder tijd over blijft voor je core business. Het kan dus een verstandige keuze zijn om je logistiek uit te besteden aan een e fulfilment bedrijf. Dit bedrijf neemt alle taken over waardoor jij meer tijd over hebt om je webshop te laten groeien! In dit artikel vertellen we je iets meer over de taken van een e fulfilment bedrijf en waarom deze bedrijven er juist voor zorgen dat jouw webshop groeit.

Wat houdt E Fulfilment in?

E fulfilment is de volledig afhandeling van orders die binnenkomen via de webshop. Alles van het ontvangen van de producten tot het leveren van de producten bij de klant, het opslaan van de producten in het magazijn en het juist verpakken en labelen van de pakken vallen hieronder. Dit kost je veel tijd wanneer je dit niet uitbesteed aan een e fulfilment bedrijf. Consumenten kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de producten te retourneren wanneer het niet voldoet aan de eisen. Ook dit valt onder de werkzaamheden van het e fulfilment bedrijf. Als je je dit allemaal goed geregeld hebt kan het vaak het verschil tussen winst en verlies maken. Vaak heb je zelf niet genoeg tijd om dit te regelen. Dit kan ervoor zorgen dat klanten hun product niet op de gewenste datum in huis krijgen. Dit zal ervoor zorgen dat je klanten kwijtraakt. Daarom adviseren wij je om je logistiek uit te besteden. Jij hebt dan meer tijd om aan je webshop te werken en het te laten groeien!

Voordelen van E Fulfilment

De voordelen van het uitbesteden aan een e fulfilment bedrijf kunnen grote invloed maken op de omzet die je gaat maken. We hadden het eerder al aangegeven, maar jij kan je hierdoor volledig focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf. Daarbij profiteer je ook nog is van scherpe tarieven door bijvoorbeeld volume voordeel. Reventa Logistics werkt met een geautomatiseerde hal waardoor dit proces sneller, goedkoper en flexibeler kan verlopen. En natuurlijk een van de belangrijkste wensen, de bestelling wordt in bijna alle gevallen op tijd verstuurd en geleverd bij de consument.

E-commerce is een markt die maar blijft groeien waardoor de e fulfilment bedrijven meegroeien. Hoe mooi is het om een samen te groeien met een e fulfilment partner waar uiteindelijk een lange termijn samenwerking uitkomt. De e fulfilment bedrijven veranderen mee met de tijd. Ook zij moeten denken op het gebied van duurzaamheid, klantverwachtingen en leefbaarheid.

Zelf nog opzoek naar een logistieke dienstverlener als partner? Door onze eigen kennis in de E-commerce en logistiek wereld, kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa logistisc helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk. Meer informatie? Neem een kijkje op de website of schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?