Reventa Logistics

Wat is Fulfilment?

Wat is fulfilment?

Wat is fulfilment inderdaad nou eigenlijk. Vandaag de dag is het een veelgebruikte term bonnen de dienstverlening. Het wordt veel toegepast bij de logistiek voor webshops of andere bedrijven. Maar wat is fulfilment nou precies? En heeft het meerwaarde voor mijn bedrijf? In dit artikel zal ik je het kort toelichten.

Definitie van Fulfilment

Wanneer je het woord fulfilment opzoekt is de letterlijke definitie die je krijgt: “De processen die zich richten op het afhandelen-verwerken van de opdrachten-activiteiten die voorkomen uit klantcontact.”

Dus wat is fulfilment? Het is feitelijk het gehele proces van orderverwerking. Van binnenkomst van de order tot aan het bezorgmoment bij de klant. Fulfilment is een groot gedeelte van je logistieke keten.

Het proces van Fulfilment

Om de vraag “Wat is fulfilment?” te beantwoorden zouden we moeten kijken naar het proces. Het belangrijkste is dat het ordersysteem van de klant is gekoppeld aan het warehouse managementsysteem. Hier liggen namelijk de goederen die besteld kunnen worden opgeslagen. Daarna volgen er een aantal stappen:

  • De ontvangst van je goederen: Hier gaat het om de goederen die binnenkomen in ons warehouse. Deze worden ontvangen door onze collega’s om vervolgens zorgvuldig te worden geteld en gecontroleerd op beschadigingen. Vervolgens zetten de medewerkers alles in het systeem en op de goede plaats in het magazijn.
  • De opslag van goederen: Goederen worden opgeslagen in het magazijn. Dit is allemaal gebaseerd op maatwerk. Verschillende goederen hebben namelijk verschillende opslagvoorwaarden. Opgeslagen producten worden in het warehouse systeem opgeslagen. Zo hebben wij van Reventa, maar ook jij als klant altijd inzicht in de voorraad.
  • Orderverwerking: Heb je een order? Dan volgt nu het orderpicken. Het bij elkaar verzamelen van de juiste producten en deze gereed maken voor verzending is een belangrijk proces. Dit moet allemaal precies gebeuren omdat er soms tussen het ontvangen van de order en de verzending maar weinig tijd zit. On time delivery is heel belangrijk voor ons.
  • Assemblage en/of montage: Soms is het wel eens nodig om het product nog te assembleren of monteren. Dit gebeurt voor het verpakken en verzenden nog.
  • Inpakken: Is een bestelling compleet? Dan kan het worden ingepakt. Ook dit gebeurt op verschillende manieren. Dit kan een simpele verzenddoos zijn, maar ook een customized cadeauverpakking.
  • Verzenden: Is de bestelling gereed voor verzending, dan wordt dit overgedragen aan de vervoerder. Dit doen wij zowel via transportbedrijven als pakketdiensten. Zij zorgen er vervolgens voor dat het product bij de klant aankomt.
  • Rapportage: In ons warehouse managementsysteem is het hele fulfilmentproces terug te zien. Met rapportages zorgen wij voor inzicht in je huidige voorraad, het aantal verzonden producten/pakketten, het aantal retouren en de gemaakte kosten per order of per dag.

Voordelen van Fulfilment

Het uitbesteden van je fulfilment biedt verschillende voordelen. Zo hoef je nooit meer na te denken over je voorraad en wordt de orderverwerking voor je geregeld van begin tot eind. Ook maken veel fulfilmentbedrijven gebruik van volumevoordeel. Hierdoor kunnen de kosten gedrukt worden. Je goederen worden efficiënter opgeslagen en het verzenden van pakketjes is goedkoper.

Het uitbesteden van je logistieke processen zorgt er ook voor dat je meer tijd over hebt voor andere taken. Je bent tenslotte een ondernemer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?