Reventa Logistics

Warehousing

Warehousing kan je als ondernemer heel veel tijd besparen!

Binnen de logistiek wordt er veel gesproken over warehousing. Maar wat is Warehousing nu precies en waar kan het goed voor zijn? In dit artikel zullen wij je dit uitleggen.

Warehousing

Warehousing is het opslaan van goederen die later worden verkocht of gedistribueerd. Het komt wel eens voor dat de termen warehouse en distributiecentrum door elkaar worden gehaald, maar hier zit een duidelijk verschil in. Een warehouse is feitelijk de opslagruimte, terwijl een distributiecentrum naast opslag ook de orders bij elkaar verzamelt. Het distributiecentrum is dus echt bezig met de orderverwerking (vaak inclusief transport)

Warehouses

Goederen worden opgeslagen in een bestemd magazijn, een warehouse. Warehouses zijn speciaal ontwikkelt om goeden voor korte en langere periodes op te slaan. Het wordt veel gebruikt door fabrikanten, importeurs, exporteurs, groothandels, transportbedrijven etc. Het ene bedrijf beschikt over zijn eigen warehousing, waar de ander dit uitbesteed of ergens huurt. Door de externe opslagmogelijkheid hoeft een fabrikant bijvoorbeeld geen voorraad in beheer te houden. Dit scheelt heel veel in de ruimte die je zelf hebt.

Een kenmerk van een warehouse zijn de laadkades voor vrachtwagens. Hier kunnen ze hun lading laden en lossen. Daarnaast beschikken de meeste warehouses over:

  • Grote stellingen met maximale opslagcapaciteit en een gemakkelijke toegang tot het product. De goederen liggen hier veilig en gestructureerd.
  • Kranen, vorkheftrucks en/of transportbanden om goederen te sorteren of door het warehouse te verplaatsen
  • Een voorraadbeheersoftware om uit te zoeken wat, waar, hoe, hoeveel en wanneer is opgeslagen
  • Een geavanceerd beveiligingssysteen

Welke producten warehousing allemaal kan opslaan varieert enorm. Het kan gaan om de opslag van voorraad voor de consument, of voor voorraad van winkels en webshops. Ook kan je bepaalde grondstoffen, verpakkingsmaterialen, onderdelen of andere componenten opslaan in een warehouse.

Warehouse management

Warehousing is vaak voorzien van een geavanceerd warehouse managementsysteem (WMS). Warehousing management is niks meer dan het beheer van het magazijn.

Het beheer wordt uitgevoerd met een WMS waarbij invoer, opslag en verzending de boventoon voeren. Het systeem is altijd up to date over de voorraad: hoeveel is er nog op voorraad (en wat moet er worden bijbesteld), waar de voorraad is binnen het warehouse, hoeveel orders er binnenkomen, wat er verpakt moet worden en hoe, informatie over de transport en verzending etc. Oftewel: een WMS beheert alle goederen binnen het magazijn. Met een goed systeem heeft zowel de klant als het warehouse direct inzicht op de actuele voorraad.

Waarom Warehousing bij Reventa Logistiscs?

Zoals hierboven beschreven kiezen partijen vaak voor warehousing wanneer ze zelf de ruimte niet hebben. Het komt ook vaak voor dat partijen kosten willen besparen waardoor ze warehousing uitbesteden. Je hoeft namelijk niet te investeren in personeel en een locatie. Op- en overslag van goederen, voorraadbeheer, orderpicking en transport kunnen wij van Revanta allemaal voor je uit handen nemen. Warehousing via Revanta betekent dus een stuk meer gemak voor jou als ondernemer. Jij kan je dan focussen op de kernactiviteiten van je bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?