Reventa Logistics

Routeplanning meer winst

Een goede routeplanning kan bijdragen aan hoger winst!

Elk bedrijf heeft wel te maken met talrijke transportprocessen. Denk hierbij alleen al aan de levering van materialen en goederen in de productieruimte of het magazijn. Om deze zo energie-, tijd- en arbeidsbesparend mogelijk van A naar B te transporteren, is een efficiënte routeplanning en logistieke flow nodig. Zo wordt een routeplanning bijvoorbeeld gebruikt bij het opslaan en ophalen van artikelen in je magazijn om dit zo efficiënt mogelijk te doen.

Bij de levering van goederen is ook een optimale routeplanning nodig. Dit moet namelijk leiden tot de minimalisatie van de totale kosten van je wagenpark. Ook moet het de operationele performantie verhogen. Vragen zoals “Welke klanten worden op welke route bevoorraad?”, “Welke route wordt voor dit traject gekozen?” en “Welke voertuigen zijn hierbij nodig?” moeten dan opnieuw worden beantwoord.

Wanneer je een talrijk bestellingen en ritten hebt, is het belangrijk om dit te groeperen en in volgorde te plaatsen. De term ‘clustering’ verwijst naar de combinatie van verschillende bestellingen in één route. De routeplanning is hier dus heel belangrijk om dit zo kosten efficiënt te doen. De volgorde waarin verschillende stations in een route bediend worden noem je “routing”.

Routeplanning: eenvoudig of complex?

Het probleem van de routeplanning wordt gezien als een combinatie van het klassieke vervoersprobleem en het retourprobleem. Voor beide bestaan hier wiskundige formules of modellen die dit kunnen oplossen. Zo kan de routeplanning een eenvoudige taak van homogene transportgoederen en vaste klanten bevatten. Maar dit kan ook een stuk complexer met bijvoorbeeld nieuwe klanten en verschillende goederen.

Bovendien zijn er ook mogelijke beperkingen zoals: krappe tijdschema’s, meerdere depots of eventuele start- en bestemmingspunten of orders die eerder bezorgd moeten worden dan andere. Zelfs bij een dynamische routeplanning kan de ordersituatie constant veranderen door bijvoorbeeld nieuwe of geannuleerde orders.

Voordelen van routeplanning

Een goede routeplanning heeft heel veel voordelen, wij zullen er een paar voor je opsommen:

  • Het leidt tot kortere processen en levertijden
  • De hele vloot wordt optimaal benut en afgeschreven
  • Efficientie van alle processen wordt hoger
  • Klanttevredenheid en medewerkerstevredenheid verhoogd. Dit komt door betrouwbare leveringen binnen de gewenste tijd
  • De routeplanning zorgt voor een grotere procestransparantie. De routeplanning wordt hierdoor een verifieerbaar onderdeel van de leveringsketen

Dus een routeplanning kan voor meer winst zorgen?

Dit is dus juist! Doordat een routeplanning bijdraagt aan de efficiëntie van alle processen binnen de logistiek, kan dit zorgen voor lagere totale kosten. Hierdoor zal je winst dus hoger uitkomen. Mocht je hier nou moeite mee hebben, is dat te begrijpen. Een goede routeplanning maken doe je niet zo 1,2,3. Wij van Reventa Logistics helpen je hier graag bij. Door het overnemen van heel je logistiek zorgen wij voor de meest efficiënte routeplanning. Hierdoor zullen de kosten van je logistiek zo laag mogelijk worden gehouden.

Waarom dan mijn logistiek via Reventa Logistisc?

Bij Reventa Logistics blinken we graag uit. Wij weten hoe belangrijk onderscheid is in deze zee van concurrentie. Door het overnemen van jouw logistieke keten kun jij je focussen op andere belangrijke kern taken van je bedrijf. Bij ons zijn klanten geen nummertjes, maar collega’s. Je bent altijd welkom en kunt vrijblijvend langskomen om zaken te bespreken of natuurlijk voor een kop koffie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?