Reventa Logistics

Goederenstroom en logistiek

Goederenstroom en logistiek; Wat is het precies?

De goederenstroom is noodzakelijk om alle grondstoffen, halffabricaten of eindproducten van plek A naar plek B te transporteren. Omdat al deze handelingen veel tijd kosten wordt dit zoveel mogelijk beperkt. Toch is de goederenstroom een belangrijk onderdeel van je logistieke keten. Wat een goederenstroom en de logistieke keten zijn lees je in dit artikel.

Wat is een logistieke keten?

Voordat je pakketje met de nieuwste zomerkleding bij je aan de deur wordt afgeleverd is daar een heel proces en goederenstroom aan voorafgegaan. Een proces dat voor ons consumenten wellicht onzichtbaar is, maar essentieel is om producten binnen een bepaald tijdsbestek af te leveren. Dit proces bestaat uit meerdere stappen. Al deze stappen samen noem je de logistieke keten. De keten begint bij de inkoop van je goederen en/of grondstoffen voor je producten. De keten eindigt op het moment wanneer de bezorger het pakketje heeft afgeleverd.

Interne en externe logistiek

Binnen de logistieke keten maken we een onderscheid tussen interne en externe logistieke processen. Interne processtappen wordt ook vaak binnenshuis logistiek genoemd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het beheren van de goederenstroom in je magazijn. De externe processen zijn bijvoorbeeld zaken zoals een nationale goederenstroom, internationaal transport en de distributieplanning. Binnen de interne en externe processen kan je ook nog een onderscheid maken tussen statische stappen (denk hierbij aan de opslag) en dynamische stappen (denk hierbij aan de productie).

Samenwerken is belangrijk

Om alle processtappen binnen je logistieke keten soepel te laten verlopen, is het belangrijk om alles met elkaar te verbinden. Dit doe je door het uitwisselen van belangrijke informatie. Deel bijvoorbeeld je voorraadcijfers met je leverancier. Zo kan hij je grondstoffen en andere goederen efficiënter leveren. Ook is het belangrijk om je administratie efficiënter te maken. Door bepaalde computersystemen te verbinden en data uit te wisselen, creëer je een maximaal inzicht. Tot slot moet je fysieke goederenstroom op de juiste manier worden afgestemd tussen de betrokken partijen.

Besteed je logistiek uit

Het uitbesteden van je goederenstroom en logistiek kan je veel voordelen opleveren. Zo is het in de meeste gevallen een stuk rendabeler om dit uit te besteden doordat je niet veel verschillende kosten hoeft te maken. Ook bespaart het je veel tijd die je efficiënter kunt gebruiken op het gebied van marketing en sales. Tot slot profiteren je klanten van de voordelen van een fulfilment zoals snelle leveringen of de “Voor 23:59 besteld = morgen in huis” garantie.

Onze kracht

Bij Reventa Logistics zorgen wij ervoor dat alle traditionele gebreken van fulfilment verleden tijd zijn. Zo heb je bij ons nooit ontbrekende prijzen tot er een offerte is gedaan. Ook heb je geen onverwachte aansluitkosten, geen opstarttijd of een gelimiteerde keuze uit verpakkingen. Wij kunnen je gehele logistieke keten incl. goederenstroom voor je overnemen. Je bent altijd welkom en kunt vrijblijvend langskomen om zaken te bespreken of natuurlijk voor een kop koffie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?