Reventa Logistics

Logistiek bedrijf

Waar is een logistiek bedrijf goed voor?

Een logistiek bedrijf is een bedrijf dat zich vooral bezighoudt met het managen van de beweging van goederen. Dit is niet te vergelijken met een transportbedrijf. Transport is namelijk een essentieel onderdeel van de logistieke keten. Logistiek zorgt ervoor dat dit allemaal verbonden is. Een logistiek bedrijf richt zich namelijk op de distributie, opslag en het transport. Het is dus slechts een onderdeel van de supply chain.  Kortom zorgt een logistiek bedrijf dus voor de toelevering (of slechts een deel) van een product naar de klant

Voorbeelden van een logistiek bedrijf

Bedrijven kunnen een keuze maken voor hun logistiek. Of ze besteden het uit aan een logistiek bedrijf, of ze maken een eigen logistieke afdeling. Binnen Nederland zijn er veel dienstverleners op het gebied van logistiek. De grootste die we kennen is het Duitse DHL. DHL verzorgt voor veel bedrijven het gehele proces van het pakket. Wij van Revanta doen dit ook. Wij zorgen ervoor dat het gehele proces van het pakket in goede banen verloopt.

Een logistiek bedrijf verzorgt meer dan enkel het transport

Een logistiek bedrijf is meer dan alleen het transport van je goederen. Het biedt een uitgebreid dienstenpakket aan. Je kan namelijk ook bij ons terecht voor al je transportvraagstukken, zowel nationaal als internationaal. Ook verzorgen wij de opslag van jouw producten.  Ook kunnen wij van Revanta je helpen groeien door middel van onze kennis in de E-commerce wereld. Wij van Revanta kunnen dus een groot deel van je logistieke keten uit handen nemen.

Verschillende soorten logistieke dienstverleners

Logistieke bedrijven, ofwel logistieke dienstverleners, kun je verdelen in een paar categorieën. Zo heb je de vervoerders. Deze schakel je alleen in voor het transport van de goederen. Een expediteur doet het vervoer niet zelf, maar bemiddelt dit. Je kan het eigenlijk zien als een begeleider van de vervoerder. Tot slot heb je ook een fysiek distribiteur, ofwel in het Engels een ‘physical distributor’,  die een breed scala aan logistieke diensten heeft. Je kan hier denken aan assemblage, opslag en etikettering van je producten.

Waarom Reventa Logistics?

Reventa Logistics staat ervoor om de gebreken in het traditionele fulfillment te verbeteren. Zo loop je bij ons nooit tegen onverwachte kosten aan. Ook hebben wij bijvoorbeeld geen gelimiteerde keuze uit verpakkingen. Wij zien onze klanten als collega’s in plaats van nummertjes en denken ook graag met je mee. We zullen altijd voor je klaarstaan en helpen om je merk verder te ontwikkelen. Nieuwe ontwerpen, ideeën sparren of adviezen. Bij ons sta je voorop!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?