Reventa Logistics

Waarom transport belangrijk is binnen logistiek

Transport zorgt er eigenlijk voor dat alle logistieke processen met elkaar kunnen worden verbonden. Transport kan je zelf doen of uitbesteden. De keuzes die je op het gebied van transport maakt behoort tot een belangrijke keuze binnen je logistieke keten. Denk hier dus goed over na.

Transport versus logistiek


Transport en logistiek zijn twee termen die vaak door elkaar worden gehaald. Desondanks ze veel met elkaar te maken hebben, zijn ze zeker geen synoniemen van elkaar. Transport is namelijk een onderdeel van logistiek en slaat op het goederenvervoer binnen je bedrijf. Denk hierbij aan de aanvoer van grondstoffen, maar ook het vervoeren van je eindproduct richting de consument. Logistiek verwijst naar alle beweging van goederen en diensten in tegenstelling tot alleen het vervoeren ervan. Logistiek is daarom ook onderdeel van de supply chain.


Transport en distributie

Je vindt transport op verschillende momenten in de logistieke keten. Wanneer het eindproduct vervaardigd is en het distributiecentrum verlaat, spreek je niet meer van transport maar distributie. Dit levert veel verwarring op. Distributie betreft namelijk de laatste fase binnen je logistieke keten. Distributie wordt vaak zelf gedaan, maar dit kan je ook uitbesteden bij bijvoorbeeld Revanta Logistics. Distributie uitbesteden kan je enorm veel tijd schelen. Hierdoor kan je je meer focussen op andere werkzaamheden.


Wat valt er onder logistiek?

De definitie van logistiek kan je als volgt beschrijven: ‘alle noodzakelijke handelingen die verricht dienen te worden om producten aan de eindconsument te leveren.’ Hier valt de inkoop van onderdelen en grondstoffen bijvoorbeeld onder. Maar ook het plannen van de feitelijke productie en de opslag van goederen. Logistiek vergt het veel maken van keuzes zoals voorraadbeheer, inkoopbeleid en opslaglocaties. Ook moet je natuurlijk de ontwikkelingen binnen de markt goed op peil houden.


Reventa Logistics

Transport en logistiek zijn dus een groot onderdeel van je bedrijf. Dit kan je zelf doen, of je besteed het uit. Wanneer je het uitbesteed kan dit je enorm veel tijd en kosten besparen. Je hoeft je namelijk nooit meer druk te maken over voorraad of het verzenden van je pakketje. Ook heb je maar 1 kostenpost wanneer je logistiek uitbesteed.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het uitbesteden van Logistiek en transport, neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee hoe jij je logistieke keten het beste kunt indelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?