Reventa Logistics

Pick en pack systeem; werken met een geautomatiseerde hal

Tegenwoordig zijn er enorm veel processen die geautomatiseerd worden wat natuurlijk verschillende voordelen met zich meebrengt. Ook Reventa Logistics werkt met een geautomatiseerde hal waardoor de werkzaamheden gemakkelijk versneld en geoptimaliseerd kunnen worden. Reventa logistics werkt met een Pick en Pack systeem waardoor jouw bestellingen foutloos verzonden worden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een geautomatiseerde hal wat ervoor zorgt dat er zo effectief mogelijk wordt gewerkt. Hierdoor worden er dus ook geen fouten gemaakt bij het ”picken” van de order. In dit artikel vertellen we je waarom dit nodig is voor de juiste service en hoe het pick en pack systeem werkt. Lees je met ons mee?

Pick en pack systeem

Het pick en pack systeem is onderdeel van het hele fulfilmentproces. Dit systeem bestaat uit verschillende fasen waaronder de taakplanning, de looproute, verplaatsing, de orderpicking en het voorbereiden en controleren van de bestelling. Dit proces begint bij het verzamelen van orders en deze verpakken. Vervolgens eindigt het met het verzendklaar maken van de bestellingen. Met dit proces wordt er geprobeerd zo min mogelijk handelingen uit te voeren. Hierdoor verloopt het proces veel efficienter en productiever. Deze werkzaamheden gaan samen met een geautomatiseerde hal. Dit zorgt ervoor dat de orderpickers op het juiste moment de juiste pickvoorraad voor zich hebben. Bij het in of verpakken van de bestellingen wordt er altijd nog gecontroleerd of het de juiste hoeveelheid is en of de volume en afmetingen kloppen. Daarnaast wordt er altijd nog een etiket met het referentienummer aangebracht.

 

Werken met een geautomatiseerde hal

In de sector logistiek zijn we altijd bezig met het bijleren van bepaalde dingen en het verbeteren van processen. Reventa Logistics communiceert altijd over de beste oplossingen waardoor de klant meegroeit! Hierbij is een geautomatiseerde hal natuurlijk een goede oplossing. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. Een automatische hal is namelijk goedkoper te bedienen dan een handbediende hal. Dit komt voornamelijk door de hogere doorloopsnelheid. Dit zie je ook terug in onze tarieven. Een geautomatiseerde hal wordt voornamelijk gebruikt om zo kosten te besparen, werktijden te verminderen, de veiligheid in het magazijn te verhogen en klanttevredenheid te verbeteren. Dit komt allemaal neer op de behoefte om het order verzamelen te verbeteren en fouten in dit proces te voorkomen. Samen met het pick en pack systeem en de geautomatiseerde hal zorgen wij ervoor dat jouw logistieke proces in veilige handen is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?