Reventa Logistics

Vervoerder Reventa Logistics

Wat is een vervoerder en wat is zijn rol?

Een vervoerder is een bedrijf of persoon die het vervoer van goederen of personen regelt. Dit gebeurt doorgaans op verzoek van een persoon of bedrijf. Dit wordt dan gedaan tegen een vergoeding. De vervoerder heeft hiervoor de nodige papieren nodig om mensen of goederen te vervoeren. Maar wat betekent dit voor mij als e-commerce ondernemer? Wij leggen het je graag hieronder uit.

 

Regels van een vervoerder

Iedereen kan in principe een vervoerder worden. Echter zijn hier wel een paar eisen aan verbonden. Zo moet je een geldig rijbewijs hebben waarmee je het benodigde voertuig kunt besturen. Iemand met bijvoorbeeld alleen een auto rijbewijs kan niks transporteren met een vrachtwagen. Daarnaast moet je als vervoerder ook in het bezit zijn van aanvullende certificaten of diploma’s. Een chauffeur van gevaarlijke stoffen moet hierin echt getraind zijn en dit ook kunnen aantonen. Je mag namelijk niet zomaar gevaarlijke stoffen vervoeren van punt a naar punt b. Als ondernemer is het kiezen van de juiste vervoerder dus erg belangrijk.

Extra kosten als vervoerder

Een vervoerder maakt gebruik van bestelbussen of vrachtwagens om de goederen of personen te verplaatsen. In de praktijk wordt personentransport gedaan door een bestelbus, terwijl het transport van goederen met zowel een bestelbus als vrachtwagen gedaan kan worden. Wanneer de vervoerder de snelweg op moet met zijn vrachtwagen, betaal je hier nog aanvullende belasting voor. Dit heet belasting zware motorrijtuigen en komt boven op de reguliere motorrijtuigenbelasting.

Vergunning in Europa

Wanneer een vervoerder het transport zelf afhandelt, is hij een ZZP’er of bezit hij een eenmanszaak. Als ZZP’er moet je in het bezit zijn van een eurovergunning en een eigen voertuig. Als de vervoerder personeel heeft om al het transport uit te voeren, is de vervoerder een vennootschap. Ook hier moet de vervoerder en de chauffeurs een Eurovergunning hebben. Hierboven op komt ook dat je een eigen wagenpark moet hebben bestaande uit transportvoertuigen.

Je vervoerder regelen via Reventa Logistics!

Het zoeken naar de juiste vervoerder is lastig. Ten eerste is het hebben van vele afspraken en contracten de manier om je kosten te onderdrukken. Ben je een nieuwe speler in de markt, dan kan dat lastig zijn. Hierdoor kamp je in het begin dan ook vaak met hoge kosten voor het verzenden en retour ontvangen van je bestellingen. Wanneer je jouw logistiek uitbesteed bij Reventa Logistics profiteer je mee van onze afspraken en contracten met de vervoerders. Op deze manier profiteer je van de meest gunstige tarieven van de vervoerder waardoor ook jij kosten bespaart op de verzending van pakketten.

Waarom dan Reventa Logistics?

Revanta Logistics zorgt ervoor dat de traditionele gebreken aan fulfillment worden verbeterd. Geen ontbrekende prijzen tot de offerte, geen onverwachte aansluitkosten, geen opstarttijd, geen gelimiteerde keuze uit verpakkingen of 2 dagen moeten wachten op een reactie van de klantenservice. Revanta streeft ernaar hun klanten niet te behandelen als nummers, maar als hun eigen collega’s. Je kan ook vrijblijvend langskomen om alles te bespreken. Revanta Logistics staat graag voor je klaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?