Reventa Logistics

E-logistics

E-commerce heeft grote invloed op e-logistics!

De laatste tijd is e-commerce steeds meer aan het groeien. En dit is niet alleen nu het geval. E-commerce is al jaren in opkomst en dit werd bevestigd tijdens de eindejaar piek in 2020 waar meerdere records werden verbroken. Dit alles heeft ook grote invloed op de e-logistics. Maar wat houdt dat e-logistics precies in? En hoe kan je hier als online retailer winst uit halen? In dit artikel zullen wij je alles vertellen over e-logistics en hoe je hier als webshop eigenaar optimaal van profiteert.

Wat is e-logistics?

Bij het woord logistiek denkt men aan het versturen van een pakket naar de klant, maar het proces van e-logistics ligt een stuk ingewikkelder. Alles van het ontvangen van goederen tot de levering van de producten bij je klanten, valt onder de e-logistics. Maar dit is niet alles! Sommige klanten kiezen er namelijk voor om producten te retourneren. Ook het retourproces valt onder de logistiek van een webshop.

E-logistics: hoe kan je als webshop optimaal profiteren?

Goede e-commerce logistiek betekent vaak dat je winst boekt op deze processen. Het kan je uiteindelijk maken of breken. Als je logistiek namelijk niet goed is ingericht, is de kans op hoge conversie een stuk kleiner. Dan zit er op dat moment niets anders op dan offers maken en compromissen sluiten, met onnodig hoge logistieke kosten als gevolg.

 

Uit onderzoek is ook gebleken dat 20-40% van je omzet kwijt is aan je logistieke kosten. Hieronder vallen dan kosten zoals de opslag, orderpicking, verpakking, verzend en retourkosten. De kosten worden ook nog eens hoger doordat je dit niet kunt verhalen op de consument. De verwende klant van tegenwoordig gaat namelijk echt geen retourkosten betalen. Wanneer je dit wel verrekend, dan is je concurrent vaak om de hoek. Keuze genoeg aangezien je als webshop eigenaar zo’n 80.000 concullega’s hebt.

Hoe kunnen de grote spelers in de markt hun logistieke kosten dan wel dekken zodat zij alsnog wat over houden onderaan de streep? Is uitbesteden dan echt de manier om meer winst te halen op je logistieke kosten?

Het uitbesteden van je logistiek voor meer winst

Doordat je jouw logistiek uitbesteed, geef je dit uit handen aan logistieke experts. Door hun expertise en afspraken met meerdere partijen kunnen zij jouw logistieke kosten behoorlijk onderdrukken. Ook boek je enorm veel tijdwinst doordat je iedere order niet zelf meer hoeft te regelen. Hierdoor kun jij je focussen op belangrijkere taken binnen je onderneming. Je bespaart dus door het uitbesteden van je logistiek niet alleen geld, maar ook een hele boel kostbare tijd.

Je e-logistics uitbesteden bij Reventa Logistics!

Door onze kennis in de E-commerce branche kunnen wij onze klanten optimaal ondersteuen. Wij van Revanta willen het logistiek uitbesteden zo perfect mogelijk laten verlopen. Hierom zien we onze klanten dan ook als collega’s of partners in plaats van nummers. Door nauw contact te hebben met onze klanten en alle procedures te bespreken, kom je nooit voor verrassingen te staan. Wij van Revanta willen helpen jouw merk te laten groeien. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?