Reventa Logistics

Outsourcing voor meer winst

Waarom outsourcen voor meer winst kan zorgen!

Hoe kan dat toch? Voor de één is de outsourcing van zijn logistiek al jaren de normaalste zaak van de wereld, terwijl de andere deze keuze maar niet kan maken. Zodra een bedrijf eenmaal voor outsourcing van zijn logistiek kiest, wordt dit later vrijwel nooit meer teruggedraaid. Oftewel de keuze voor outsourcing zou dus slim moeten zijn, maar waarom?

Outsourcing van logistiek

Degene die al jaren uitbesteden, hebben ondertussen al een organisatiefit ervaren. Ze hebben nog steeds dezelfde supply chain-volwassenheid maar focussen zich veelal op hun eigen corebusiness. Een voorbeeld hiervan is Heinz die al jaren samenwerkt met Nabuurs en AH. Zij hebben ook de logistieke outsourcing keuze gemaakt. Veel bedrijven twijfelen en zien te veel beren op de weg terwijl outsourcing vaak leidt tot een goed servicelevel, een betere prijs en last but not least heel veel overzicht. Door de geautomatiseerde systemen weet je altijd hoeveel voorraad je hebt van ieder product.

Wanneer is outsourcing handig?

Om te beginnen is het handig om te beseffen wat je corebusiness is. Transport is namelijk niet voor niets één van de verspillingen in de Lean-gedachte. Wanneer je jouw bestaansrecht dan weet, houd je er dan vervolgens ook aan. De verleiding is groot om extra dingen te doen voor je klant wat vaak leidt tot een slechtere logistieke performance. Doe het nooit klakkeloos en schuif de schuld ook niet op iemand anders af. Het outsourcen van je logistiek kan dan financieel aantrekkelijk zijn. Door de expertise in logistieke processen zijn wij bij Reventa enorm kosten efficiënt. Zo bespaar je een hele hoop logistieke kosten door onnodige fouten of retourneren door het slecht verwerken van de orders.

Je logistiek uit handen geven

Niemand zal direct vandaag nogal zijn logistiek uitbesteden. Na de eerste date maak je namelijk ook niet direct al trouwplannen. Dat hoeft ook zeker niet. Je kunt van tevoren wel je voorkeuren uitspreken als bedrijf. Profiteer vooral van de financiële voordelen en zorg dat jij nog meer focus hebt op de kerncompetenties van je bedrijf. Uitbreiden kan altijd nog.

 

Kortom is de outsourcing van logistiek aan specialisten een slimmere keuze dan dat je het zelf gaat doen. Je bedrijf gaat hier namelijk niet de beste in worden aangezien daar je corebusiness niet ligt. Je kunt de controle verliezen of simpelweg niet efficiënt je orders verzamelen. Je betrokken logistieke partij heeft ook een gezamenlijk belang, een langdurig partnership. Vergeet dus niet dat zij er ook zijn om jou verder te helpen.

Je logistiek uitbesteden bij Reventa

Door onze kennis in de E-commerce branche kunnen wij onze klanten optimaal ondersteuen. Wij van Revanta willen de outsourcing van logistiek zo perfect mogelijk laten verlopen. Hierom zien we onze klanten dan ook als collega’s of partners in plaats van nummers. Door nauw contact te hebben met onze klanten en alle procedures te bespreken, kom je nooit voor verrassingen te staan. Wij van Revanta willen helpen jouw merk te laten groeien. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?