Reventa Logistics

Logistiek uitbesteden

Waarom je logistiek uitbesteden rendabel kan zijn?

Wanneer je logistiek wilt uitbesteden moet je daar natuurlijk goed over na denken. Allereest is het handig om te bedenken waarom logistiek uitbesteden een goed idee zou kunnen zijn. Hieronder zal ik je een aantal redenen noemen waarom logistiek uitbesteden best iets voor je kan zijn:

  • Meer concentratie op je kernactiviteit – Wanneer je jouw logistiek laat uitbesteden kun je je beter concentreren op hetgeen waar jouw bedrijf goed in is. Zo voldoe je sneller aan de eisen van de klant.
  • Minder zorgen – Wanneer je logistiek laat uitbesteden nemen zij ook ze zorgen van personeel op zich. Zo weet je zeker dat er altijd voldoende arbeidscapaciteit is zonder rekening te houden met contracten en vakantieplanningen. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over het huisvesten van je logistiek of het organiseren van je magazijn. Wanneer je jouw logistiek laat uitbesteden kan dit rust geven. Je zaken zijn namelijk in handen van iemand die weet waar hij mee bezig is.
  • Finaciële plaatje – Het uitbesteden van logistiek maakt investeren in een wagenpark of opslagruimte overbodig. Dit geld kan je steken in andere projecten. Verder hoef je ook geen rekening te houden met capaciteit van je magazijn. Ook heb je een stuk minder personeel nodig. Je logistiek uitbesteden zou dus een verhoging van je omzet per werknemer kunnen betekenen.
  • Zicht op logistieke kosten – Wanneer je logistiek zelf organiseert komen er veel kostenposten bij kijken. Vaak zijn dit verborgen kosten die niet direct met logistiek te maken hebben. Logistiek uitbesteden zal betekenen dat je alleen betaalt voor de logistieke capaciteit. Zo weet je precies wat je kwijt bent aan logistiek.
  • Logistieke kwaliteit – Het uitbesteden van logistiek betekent dat dit gedaan wordt door een bedrijf met ervaring en deskundigheid. Ze kunnen ook nieuwe ideeën introduceren die je afzetmarkt kunnen vergroten. Bovendien ben je door logistiek uitbesteden stuk flexibeler. Hierdoor kun je inspelen op ontwikkelingen binnen de markt.
  • Risico beperken – Wanneer je logistiek laat uitbesteden, houdt het ook in dat operationele en finaciële risico’s bij de logistieke dienstverlener wordt gelegd. Dit schept zekerheid en rust.

Je logistiek uitbesteden bij Revanta

Door onze kennis in de E-commerce branche kunnen wij onze klanten optimaal ondersteuen. Wij van Revanta willen het logistiek uitbesteden zo perfect mogelijk laten verlopen. Hierom zien we onze klanten dan ook als collega’s of partners in plaats van nummers. Door nauw contact te hebben met onze klanten en alle procedures te bespreken, kom je nooit voor verrassingen te staan. Wij van Revanta willen helpen jouw merk te laten groeien. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden vrijblijvend te bespreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?