Reventa Logistics

Magazijn Reventa Logistisc

Hoe belangrijk is het magazijn van een fulfilment center?

Het magazijn is een belangrijk onderdeel van je logistieke keten. Daarom is het belangrijk dat hier efficiënt en veilig wordt gewerkt. Het is hierbij van belang om je magazijn goed in te delen, mits je dit uitbesteed. In dit artikel zullen wij je uitleggen waarom een goed ingedeeld magazijn belangrijk is. Er zijn namelijk veel voordelen voor jou en je klanten.

Wat moet een goed magazijn kunnen?

Wanneer je magazijn goed ontworpen is, moet het in staat zijn de volgende functies te vervullen:

  • Ontvangst van alle goederen die deel uitmaken van het bedrijf.
  • Uitvoering van een kwaliteitscontrole
  • Voorraadbeheer en de inventarisatie van de goederen binnen het magazijn
  • Juiste opslag van de goederen
  • Gereed maken van bestellingen voor klanten of regionale magazijnen
  • Snelle verzending van de bestellingen

Je magazijn moet optimaal zijn ingedeeld

Voor een optimale magazijn indeling moet je met veel aspecten rekening houden. De looproutes moeten efficiënt uitgestippeld zijn. Ook is het fijn om een magazijnsoftware of voorraadbeheer te hebben. Op die manier kan jij je al onderscheiden ten opzichte van andere magazijnen. Door het logistieke proces in en om je magazijn te optimaliseren, kan jij concurrentievoordeel behalen. Hierdoor heb je namelijk een hogere kans op tevreden klanten. En dat zijn niet altijd de nieuwe klanten. Je huidige klanten zijn minstens zo belangrijk als je nieuwe klanten.

Hoe heeft het magazijn invloed op concurrentievoordeel?

Dat is een goede vraag! Met een snel orderverwerkingsproces stel je jouw klanten namelijk niet teleur. Iedere klant wil zijn bestelde pakket zo snel mogelijk in goede orde ontvangen. Wanneer je het magazijn goed indeelt, kan dit hierbij helpen. In de praktijk is dit alleen niet zo makkelijk. Vaak zijn het de simpelste dingen die je door alledaagse drukte toch vergeet. Wij van Revanta zouden dit voor je kunnen overnemen. Zo kan je het magazijn en de logistiek vergeten en focussen op andere kernactiviteiten binnen je bedrijf.

Waarom dan Revanta Logistics?

Wij van Revanta zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van E-commerce bedrijven. Door eigen kennis in deze branche kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen in het logistieke proces. Onze samenwerking zien wij als partnership. Je bent dan ook geen klant bij Revanta Logistics maar een collega!

Wij streven net zo hard voor tevreden klanten, unieke designs, pakkende branding en een kwalitatieve bezorging. Je moet je namelijk kunnen onderscheiden in de zee van concurrentie. Daarom sta je met ons er nooit alleen voor. Op zoek naar nieuwe ontwerpen of wil je over ideeën sparren? Wij zullen altijd voor je klaarstaan om je te helpen jouw merk uit te breiden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?