Reventa Logistics

E-commerce logistiek

Hoe belangrijk is E-commerce logistiek?

E-commerce is sinds de jaren negentig uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke verkoopkanalen. Tegenwoordig is het begrip niet meer weg te denken en zijn er enorm veel mensen die hier geld mee verdienen. E-commerce betekend simpelweg het geheel aan commerciële activiteiten die uitgevoerd worden via het internet. Het gaat er hier om hoe optimaal je conversie is van bezoeker naar betalende klant. Bij E-commerce komt er ook een stukje logistiek kijken. Dit is alleen een stukje ingewikkelder dan een product van a naar b brengen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om hun E-commerce logistiek uit te besteden.

Wat is e-commerce logistiek?

Alles van het ontvangen van de producten tot het leveren bij de klant, het opslaan van de producten en het juist verpakken en labelen valt onder e-commerce logistiek. Daarnaast kunnen de klanten nog kiezen om de producten te retourneren en dat proces valt ook onder e-commerce logistiek. Je logistiek goed regelen betekend vaak het verschil tussen winst en verlies. Als je e-commercie logistiek niet goed is geregeld is de kans aanwezig dat je conversie aardig tegenvalt. Dit is natuurlijk niet de bedoeling want dat is juist waar het om draait. Je wilt je natuurlijk zoveel mogelijk richten op het verbeteren van de conversie en je marketing en sales. Dan kan het handig zijn om andere zaken zoals e-commerce logistiek uit te besteden.

Uit onderzoek komt dat je gemiddeld 20 tot 40 procent van je omzet kwijt bent aan e-commerce logistiek. Daaronder vallen dus kosten voor opslag, orderpicking, verpakking-, verzend- en retourkosten. Hoe meer klanten je krijgt, hoe meer tijd en geld het kost om je logistiek op orde te hebben. Het is niet de bedoeling dat je straks meer tijd kwijt bent aan je logistiek dan aan je marketing of iets anders. Ook is het tegenwoordig lastig om een goed pand te krijgen voor je opslag. Daarom kan het handig zijn om een bedrijf te vinden die je hiermee helpt. Ook wil je natuurlijk dat je bedrijf goed voor de dag komt en recensies kunnen daar goed bij helpen. Het is dus belangrijk dat de klant tevreden is over het product, maar ook hoe en hoe snel die geleverd wordt. Als je het e-commerce logistiek uit handen geeft, kan de partner zich honderd procent focussen op het gehele proces van magazijn naar klant.

Maar waarom dan Reventa Logistisc? De kennis die ze hebben gebruikt Reventa om jou en je bedrijf optimaal te ondersteunen in het logistieke proces. Wij van Reventa zien de samenwerking dan ook meer als een partnership. Wij willen net zo graag als jij streven naar tevreden klanten, kwalitatieve bezorging, unieke designs en een pakkende branding. Onze dynamische structuur zorgt ervoor dat wij van alle markten thuis zijn om je te voorzien van het juiste advies. Mocht je nou op zoek zijn naar een opslag door de huidige stijgende prijzen voor een pand? Of ben je al langer op zoek naar een betrouwbare logistieke partner? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om alles eens door te nemen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?