Reventa Logistics

Fulfilment bedrijven

Fulfilment bedrijven maken het makkelijker voor de ondernemer!

Fulfilment bedrijven zijn er om het tijd en moeite te besparen voor de ondernemer met een eigen webshop. Voordat je de keuze maakt om samen te werken met fulfilment bedrijven, is het handig om precies te weten wat voor taken zij uitvoeren om het juist makkelijker voor de ondernemer te maken. Het is namelijk veel meer dan pakketjes sorteren en ze op de post doen zodat het aankomt bij de koper. We gaan je in dit artikel meer vertellen over de functies van fulfilment bedrijven en een samenwerking handig is voor de ondernemer!

Wat zijn de taken van fulfilment bedrijven?

In een zin uitgelegd zijn fulfilment bedrijven die zich bezighouden met het gehele logistieke proces rond de verwerking en afhandeling van online orders. Maar wij gaan er nog een stukje dieper op in. Zo hebben fulfilment bedrijven meerdere taken waarover zij de verantwoordelijkheid nemen.

Ontvangst & Opslag

Fulfilment bedrijven ontvangen de goederen die verkocht worden via bijvoorbeeld een webshop direct vanaf de leverancier van de producten. Deze worden dan gecontroleerd en zorgvuldig opgeslagen in het magazijn. De bestellingen zijn dan al klaar voor verzending. Bij Reventa Logistisc werken we met een automatisch voorraadbeheer systeem. Door dit systeem zien wij wanneer er een order binnenkomt waardoor we deze order snel gereed kunnen maken!

Orderpicking & Inpakken

Zodra de orders binnenkomen bij de fulfilment bedrijven, gaan de orderpickers aan het werk. Zij zorgen ervoor dat de orders verzameld worden en sorteren de orders. Daarna worden de orders allemaal ingepakt voor verzending. Er wordt een pakbon en adreslabel toegevoegd zodra deze klaar is voor verzending. Door unieke designs en pakkende branding kan Reventa Logistics je helpen met het onderscheiden van de concurrent.

Verzending

Het is de taak van de fulfilment bedrijven om ervoor te zorgen dat de orders zo snel mogelijk aankomen bij de klant. Wanneer de ondernemer ervoor kiest om het fulfilment zelf te doen, wat natuurlijk ook een optie is, word het lastig om iets als voor 23:59 besteld = volgende dag in huis waar te maken. Dat komt omdat de ondernemer zich op veel meer dingen moet focussen. De fulfilment bedrijven focussen zich alleen op het logistieke proces dus voor deze bedrijven is het wel haalbaar om dit waar te maken!

Klantenservice & Retourverwerking

Naast bovenstaande taken zijn klantenservice en retourverwerking ook enorm belangrijk! Dit zijn taken die je ook kan toevoegen aan het logistieke proces van fulfilment bedrijven. Wanneer er een product retour wordt gestuurd wordt deze goed geïnspecteerd en gekeken wat er mis is. Daarna kan de keuze gemaakt worden om een nieuw product op te sturen of het geld terug te sturen.

Is samenwerken met een fulfilment bedrijf handig?

Zoals eerder aangegeven kan het voor de ondernemer met een webshop toch handig zijn om samen te werken met fulfilment bedrijven. Het kan er namelijk voor zorgen dat er geld, tijd en moeite wordt bespaard, wie wil dit niet? Een van de grootste reden is dat de ondernemer meer tijd over heeft om zich te focussen op de core business en hiermee bedoelen we de webshop zelf. Er is meer tijd om de webshop te laten groeien waardoor er meer sales binnen kunnen komen. Ook kan het samenwerken bepaalde wensen van de klant vervullen zoals het vandaag besteld morgen in huis. Dit zorgt ervoor dat je bedrijf beter voor de dag komt en ook win je vertrouwen van de klant waardoor ze wellicht terugkomen. Deze 2 redenen moeten al genoeg zijn om de keuze te maken.

 

Zelf nog opzoek naar een fulfilment bedrijf dat jou helpt met het logistieke proces? Door onze eigen kennis met het logistieke proces kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa Logistisc helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk! Meer informatie? Neem een kijkje op de website en schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek!

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?