Reventa Logistics

Webshop fulfilment uitbesteden

Je webshop fulfilment uitbesteden!

Over de hele wereld worden er enorm veel producten verkocht via webshops. Veel mensen zijn gewend om dit online te doen omdat het gewoon een stuk makkelijker is. Goede webshops kunnen in een korte tijd enorm hard groeien en dan komt de vraag; ga ik het logistieke proces zelf doen of uitbesteden aan een webshop fulfilment? Een webshop groeit door er steeds in te blijven investeren. Dit geldt zowel voor het financiële gebied als de tijd die erin wordt gestoken. Als de eigenaar van een webshop weinig verstand heeft van logistiek, kan het veel tijd en geld kosten. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom kan het een goede keuze zijn om dit uit te besteden aan een webshop fulfilment partner.

Wat is webshop fulfilment en is uitbesteden interessant?

Webshop fulfilment staat ook wel bekend aan de term e-fulfilment. Dit betekent simpelweg de verwerkingen van goederen na een transactie via het internet. Hierbij hoort de inslag en opslag, verzamelen, verpakken en verzenden van goederen naar de opgegeven adresgegevens. Het gehele proces van webshop fulfilment bestaat uit vier processen, namelijk voorraadbeheer, orderverwerking, verzending en rapporteren. Elk proces moet goed verlopen om logistieke dienstverlening winstgevend te maken voor webshops.

Het zijn dus aardige wat dingen waar je rekening mee moet houden als je dit in eigen handen wilt nemen. Zodra er online een bestelling is geplaats wordt dit automatisch door gecommuniceerd door de webshop fulfilment partner. Het product wordt dan verzamelt, daarna wordt het product klaar gemaakt voor verzending en word de verzending zelf klaar ook gemaakt. Mochten er producten geretourneerd worden door een klant zorgt de webshop fulfilment partner ervoor dat dit product verkoopwaardig wordt geëvalueerd en terug in de voorraad gestopt.

Het uitbesteden van je webshop fulfilment brengt veel voordelen met zich mee. Je hoeft zelf geen producten te verpakken en te verzenden. Hierdoor bespaar je tijd en deze tijd kan je weer in je webshop stoppen. Ook heb je zelf geen eigen opslagruimte meer nodig en hoef je er dus geen geld aan uit te geven.

Zelf nog opzoek naar een webshop fulfilment partner? Door onze eigen kennis in de E-commerce en logistiek wereld, kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen! Reventa logistisc helpt je graag verder met het ontwikkelen van je merk. Meer informatie? Neem een kijkje op de website of schrijf je in voor een vrijblijvend gesprek.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?