Reventa Logistics

Warehouse

Is een Warehouse belangrijk?

In de logistieke keten heb je ook te maken met een warehouse. Het wordt gezien als een belangrijk onderdeel in je logistieke keten. Maar wat is een warehouse precies? En wat is er zo belangrijk aan een warehouse voor optimale logistieke processen? Wij leggen het je hieronder uit.

Definitie warehouse

Warehousing is de opslag van goederen die later worden verkocht of gedistribueerd. Vaak worden de termen warehouse en distributiecentrum door elkaar gebruikt, maar dit is duidelijk niet hetzelfde. Een warehouse is feitelijk alleen de opslagruimte. Een distributiecentrum daarentegen houdt zich naast de opslag ook bezig met de voorbereiding van de orders zoals het picken en de orderverwerking.

Je warehouse is belangrijk voor de juiste opslag

De goederen worden opgeslagen in een daarvoor bestemd magazijn *, ofwel een warehouse. Een warehouse is speciaal ontworpen om producten op te slaan voor zowel de korte als de lange termijn. Het wordt veel gebruikt door fabrikanten, importeurs, exporteurs, groothandels, transportbedrijven et cetera. Sommige bedrijven hebben een eigen warehouse, waar andere dit gedeelte weer uitbesteden om zo maximale winst te creëren. Door de externe opslagmogelijkheid hoeft het bedrijf geen voorraad meer zelf op te slaan. Dit scheelt in ruimte en ook grotendeels in de kosten.

 

Kenmerken voor een warehouse zijn de laadkades. Hier kunnen vrachtwagens hun lading laden en lossen. Daarnaast beschikt een warehouse vaak over:

  • Grote stellingen die maximale opslagcapaciteit en gemakkelijke toegang tot het product bieden. De goederen staan hier gestructureerd en veilig opgeslagen;
  • Kranen, vorkheftrucks en/of transportbanden om de goederen te sorteren of door het warehouse te verplaatsen;
  • Voorraadbeheersoftware waarmee kan worden uitgezocht wat, waar, hoe, hoeveel en wanneer is opgeslagen;
  • Geavanceerde beveiligingssystemen

Warehouse management

Vrijwel ieder warehouse is voorzien van een geavanceerd warehouse managementsysteem (wms). Wij bij Revanta Logistics gebruiken dit ook. Het is eigenlijk niets meer dan het beheer van het magazijn.

 

Het systeem is bedoeld om je voortdurend op de hoogte te houden hoe het ervoor staat met je goederen. Het systeem geeft altijd up to date informatie over de desbetreffende voorraad. Dit kan bijvoorbeeld een update zijn dat een bepaald goed hard aan het lopen is en dus moet worden bijbesteld. Simpelweg beheert de WMS de goederenstroom binnen het magazijn. Op deze manier heb jij of je personeel altijd inzicht in de actuele voorraad.

Waarom Warehousing?

Partijen kiezen vaak voor een warehouse als zij zelf niet beschikken over een opslagruimte of magazijn. Dat is ook helemaal niet gek aangezien de kosten voor een eigen plek aardig kunnen oplopen. Je warehouse uitbesteden biedt ook een stuk gemak. Je kan je nu veel meer bezighouden met de kernactiviteiten van je bedrijf.  Door het uitbesteden van warehousing kan je dus veel tijd en kosten besparen.

Reventa Logistics en ons warehouse

Hierboven heb je gelezen wat een warehouse in het algemeen is. Als veelzijdige logistieke dienstverlener bieden wij van Reventa Logistics ook deze warehousing mogelijkheden. Voor een betrouwbaar en voordelig opslagbeheer hoef je dan ook echt niet verder te zoeken.

 

Meer weten over de mogelijkheden bij Reventa Logistics? Neem dan gerust contact met ons op.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?