Reventa Logistics

Bulktransport

Bulktransport; Wat is het en is uitbesteden slim?

Binnen de logistiek is bulktransport alle transport waarbij onverpakte goederen worden vervoerd. De goederen worden bij bulktransport als het ware los meegenomen door een voertuig. Wat bulktransport is en waarom dit belangrijk is voor jouw logistieke keten, lees je allemaal in dit artikel.

Bulktransport

Binnen de logistiek kunnen je goederen op verschillende manieren vervoerd worden. De manier van vervoer hangt af van het soort goed dat wordt vervoerd. Niet ieder goed is namelijk geschikt om per pallet of in een container te worden vervoerd. In dit geval spreek je dan vaak van bulkgoederen. Deze goederen worden vervoerd door zogenaamd bulktransport.

Soorten bulktransport

Het begrip bulktransport kent vele goederen die hieronder vallen. Een veelvoorkomende hiervan is olie, benzine of andere soorten vloeistof. Deze goederen worden niet in een container of andere verpakking vervoerd. Ze worden bijna altijd los vervoerd. Dit gebeurt dan in de laadwagen van een vrachtwagen of in het ruim van een schip. Een ander soort bulktransport goed zijn grondstoffen. Hier kan je denken aan kolen of ijzererts.

 

 Ook heb je binnen bulktransport weer een onderscheid tussen de soorten bulk. Zo kennen we natte bulk en droge bulk. Natte bulk zijn de vloeistoffen zoals we die net besproken hebben. Denk hierbij dus aan olie en vloeibare chemicaliën. Droge bulk zijn dan weer de grondstoffen zoals kolen of ijzererts, maar ook graan.

Je bulktransport uitbesteden

Bulktransport kan een groot gedoe zijn. Je moet van alles regelen en afstemmen met alle partijen om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Nadat het bulktransport dan is afgeleverd, zal je dit moeten uitpakken en sorteren in je warehouse*. Dit kost allemaal heel veel tijd en expertise om dit op de meest efficiënte manier te doen. Hierdoor is het uitbesteden van je logistieke keten geen gek idee. Wij van Revanta Logistics nemen dit bijvoorbeeld graag van je over.

Waarom Reventa Logistics?

Wij van Reventa Logistics zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van e-commerce partijen. Door eigen kennis binnen de branche weten wij precies hoe we onze klanten optimaal kunnen ondersteunen in het logistieke proces. De samenwerking zien wij als een partnership om samen te streven naar tevreden klanten, kwalitatieve bezorging, unieke designs en pakkende branding. Door onze eigen dynamische structuur zijn wij van alle markten thuis en kunnen wij je ook voorzien van een concreet advies. Wij hebben dan ook nauw contact met onze klanten om ze echt te voorzien van maatwerk.

Wij houden van onderscheid

Bij Reventa Logistics blinken we graag uit. Wij begrijpen namelijk de importantie van onderscheid in deze zee van concurrentie. Wij zorgen er daarom voor dat jij er niet alleen voor staat. We zullen altijd voor je klaarstaan en helpen je om jouw merk verder te ontwikkelen. Je kan hierbij denken aan bijvoorbeeld nieuwe ontwerpen of samen sparren over ideeën.

Bij ons zijn klanten geen nummertjes, maar collega’s. Je bent altijd welkom en kunt vrijblijvend langskomen om zaken te bespreken of natuurlijk voor een kop koffie.

Chat openen
Hi!
Kunnen we je ergens mee helpen?